Egy utolsó de elég fontos frissítés windows 7-hez

2020.01.21. 09:36 | brobert70 | Szólj hozzá!

Még 2020 január 14-én egy "utolsó" frissítést kiadott a Microsoft, és ebben egy durva rendszerhibát még kijavítanak . Brian Krebs kiberbiztonsági szakértő erről szóló jelentésében az áll, hogy a crypt32.dll rendszerfájlt érinti a bug, és ha egy támadó ezt kihasználja, el tudja hitetni a célba vett operációs rendszerrel, hogy az általa telepíteni kívánt kártékony program teljesen legális és jó szándékú alkalmazás.

Jó időzítés éppen a legutolsó hibajavító foltban helyretenni egy ilyen bugot, így azért jobban át lehet élni a verziófrissítés szükségességét. Abban biztosak lehetünk, hogy a kiberbűnözők találnak még hasonló hibákat a Windows 7-ben, azokat ki is fogják használni, és a Microsoft azokra már nem nyújt semmilyen megoldást.

http://www.catalog.update.microsoft.com/search.aspx?q=4490628

Ha a windows 10-re akarsz váltani inkább, érdekes módon egy kiskapu még mindig nyitva áll:

https://hvg.hu/tudomany/20200114_microsoft_windows_10_frissites_ingyen_telepites_windows_7_windows_8_1

Persze csak ha szép jogtiszta windows7-ed van...  :)

>>Rob<<

A bejegyzés trackback címe:

https://brobert70.blog.hu/api/trackback/id/tr5615419014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása